top of page
SOTA YU-ZS-116 Kuciste 3.jpg
SOTA_Radan

OUTDOOR 

Aktivnosti

Uspostavljanje veza, sakupljanje poena za diplome, rad u takmičenjima: za mnoge radio-amatere ovo je dovoljno da u potpunosti uživaju u hobiju. Zamislite da još imate PPS kome su zidovi samo vedro nebo iznad vas i plave planine u daljini, da vas od sunca štiti gusto zelenilo i da nema ni galame, ni smetnji, samo potpuni i mir i tišina. 

Sviđa vam se? Zreli ste za radio-amaterske aktivnosti u prirodi. 

Dodajte ovome da je oprema skromna, jevtina i pristupačna, da dobar deo možete sami da napravite i postanete istovremeno i konstruktor. I još da možete da doprinesete ekologiji čisteći prirodu od nesavesnih izletnika i sadeći drveće. 

SOTA, FF i druge aktivnosti su pravi put da vam sve ovo postane ouobičajeno i da uživate još više. Zbog toga ovaj sajt i postoji!

SOTA YU-ZS-116 Kuciste 3_edited.jpg
SOTA - Summits On The Air

SOTA (Summits On The Air) je organizacija otvorenog tipa koju su osnovali radio-amateri iz Velike Britanije. Nema formalnog članstva, nema članarine, nema mnogo formalnosti osim što je za korišćenje resursa potrebna registracija. Nije deo IARU.

Cela aktivnost je usmerena na promociju rada sa planinskih vrhova, tako da uz radio-amatersku aktivnost, uključuje boravak u prirodi, planinarenje i osvajanje planinskih vrhova. Ne postoje kruta pravila, možete raditi na bilo kom opsegu, bilo kojom vrstom rada i sakupljati poene. 

YUFF_Avala
YUFF - Flora i Fauna

YUFF je deo svetskog pokreta WWFF (World Wide Flora & Fauna), koji populariše rad iz prirode, iz zaštićenih prirodnih zona i nacionalnih parkova. 

Kao i kod drugih sličnih aktivnosti, učesnici su aktivatori i lovci. Uslov za validnu aktivaciju je održanih 100 veza, bilo kojom vrstom rada i na bilo kom opsegu. 

Oprema_setup.jpg
Opremanje

Svaka SOTA ili FF aktivacija, pored dobre volje i pristojne kondicije, zahteva i opremu za rad. 

Kako da se opremite bez mnogo ulaganja i u skladu sa onim što vam je zaista potrebno?

Pogledajte iskustva SOTA i FF profesionalaca. 

bottom of page